За нас
Клиенти
Партньори
Контакти
История на фирмата
Новини
Промоции
Играта
Терени
Цени
Фотогалерия
Мултимедия
Въпроси и отговори
Продуктов каталог
За нас
История на фирмата
Настояща дейност
Бъдещи проекти
Екип
Контакти

В България  играта (спортът) се  практикува  от  1994г., като за неин основоположник е неколкократният републикански шампион по алпинизъм и скално катерене Иван Мартинов – Салникa. При престоя си в Англия той е поканен на турнир по пейнтбол в околностите на Лондон и там се запалва по играта. При завръщането си доставя първите 20 комплекта маркери и маски. Основният център е в София. Той е създаден и организиран от фирма “Пейнтбол БГ” и Асоциацията за Военни Игри.
1994г. – PAINTBALL.BG изгражда първия терен, използван и до днес, който се намира на територията на парк Витоша над кв. “Драгалевци” и представлява гориста пресечена местност, осеяна от морени и изоставени сгради от бивш пионерски лагер.
1995г. – Със  съдействието на отдел “Предказармена подготовка” (към бившата Организация за Съдействие на Отбраната)  в  стрелбищния комплекс “Лозенец” е оборудван открит полигон. Той е тип  “двуфортово бойно  поле” с междинни укрития. Оборудвана е и закрита зала – както за тренировки, така и за състезания по SPEEDBALL, която се намира на територията на спортния комплекс на МВР “Раковски” и се използва предимно при лоши метеорологични условия.
В Борисовата градина е проведен  първият междумедиен турнир по пейнтбол с  организатори “ПЕЙНТБОЛ -БГ”, в-к  “Новини +“ и сп. “Оръжеен Магазин”.
1996г. – На 12 Октомври 1996 г. се провежда и  второто издание на междумедийния турнир под название “МЕДИА ПЕЙНТБОЛ’96”, в което  вземат участие отбори от всички значими медийни групи в  България. Шампион става отборът на Радио и ТВ “7 Дни” с капитан  небезизвестният шоумен, радио- и телевизионен водещ, както и един от най-добрите пейнтболисти по това време – Емо-Кембъла.
1997г. – Пейнтболът придобива доста по-широка популярност в България. Вече доста хора са опитали и са се запалили по играта. Проведени са първите игри по програми за обучение и сплотяване на служители на различни фирми, организации и колективи (Team building).
1998г. до края на 1999г – Организират се непрофесионални турнири. Първият от тях се провежда на терена в стрелбищен комплекс “Лозенец”. В него участват 17 отбора от по трима души. Победителите и до днес са горди, че са първите наградени пейнтболисти в България.
Създадени са множество различни терени – както в София, така и в цялата страна.
2000г. - Иван Мартинов-Салникa завещава цялата техника, както и натрупания през годините опит, свързан с организиране на игри, на сегашните представители на PAINTBALL.BG.
Изцяло се обновява оборудването с маркери TIPРMANN 98 и маски INVEIDER  на JT.
Открит е терен, представляващ недостроена сграда, който се използва няколко месеца и е закрит от организаторите поради факта, че строежът крие много опасности за играчите.
Третото издание на междумедийния турнир е  проведено през месец юли 2000 г. Участват 13 отбора в атмосфера на експлозивни емоции, включително и персонални дуели за доизясняване на спорни моменти. Шампион става отборът на телевизия “Демо”.
2001г. – Клубът организира обучение по пейнтбол на служители на фирми и организации, а така също и създава програми както и програми за сплотяване на колективи.
Провежда се първото издание на турнира на ТВ предаването “Мрежата” в комплекс “Владая”. Организатор и спонсор е водещият на предаването Георги Крумов.
2002г. – Положено е началото на обучението на професионалисти от охранителни фирми по различни програми за охрана на хора, сгради и превозни средства.
Открит е полигон в курортен комплекс “Слънчев бряг” – в сградата на бивш ресторант с голям вътрешен двор. Множеството укрития от палета, гуми и мрежи придават колоритна обстановка и допринасят за повдигане на адреналина на участниците. Теренът е закрит в края на летния сезон.
Състои се и второто издание на турнира на “Мрежата”.
2003г. – Вече има пейнтболисти със собствено оборудване. Никой не пита какво е пейнтбол – много хора знаят, че това е играта, в която се стреля с боя.
Турнирът за купата на “Мрежата” набира скорост и третото издание се провежда успешно. Съдиите имат доста работа, тъй като в желанието си да спечелят участниците опитват по непозволен от правилата начин да постигнат целта.
2004г. – Сериозно се засилва интересът на ръководителите на много фирми към пейнтбола като метод за сплотяване на техните колективи. Чрез играта те могат да направят анализи относно поведението на служителите в екстремни условия.
2005г.Общи условия за ползване