За нас
Клиенти
Партньори
Контакти
Играта
Новини
Промоции
Играта
Терени
Цени
Фотогалерия
Мултимедия
Въпроси и отговори
Продуктов каталог
Правила на играта
Видове paintball игри
“Отбрана на позиции”
Игра на флаг
Превземане на сграда
Откриване на скрит предмет
Техники на безопасност
Paintball в България
Paintball по света

PAINTBALL (от англ. paint и ball – топче, пълно с цветна боя) е колективна, военна, спортно-техническа игра, в която се използват пневматични пушки, наречени маркери, стрелящи с желатинови топчета, пълни с водоразтворима боя. В хода на играта двата отбора се стремят да постигнат предварително зададената цел, а заедно с това да поразят колкото може повече „врагове”. За поразен противник се смята този, който има по себе си или по снаряжението си петно от боя, излязъл е извън границите на полето или е нарушил правилата.
Пейнтболът е многостранно занимание. Той не е нито само спорт, нито просто игра, нито обикновено забавление. Пейнтболът съчетава всичко това и... не само това!
Пейнтболът има три основни насоки:
Развлекателна: Когато играете пейнтбол, адреналинът се увеличава, тръпката ви възбужда, сетивата се изострят. С една дума: FUN!
Team building: Пейнтболът е идеално средство за синхронизация и сработване на даден екип от хора. ПЕЙНТБОЛ БГ предлага групови игри, в които всеки получава възможността да опознае по-добре себе си и другите, да развие индивидуалните си способности за ефективна работа в екип. Отборите могат да бъдат разделени по различни критерии – отдели, офиси, клонове...
Спортна: Пейнтболът гарантира движение, натоварване, тренировка на мускулите и издръжливостта.
За да играеш пейнтбол, не е необходимо да имаш предварителна специална физическа подготовка. Правилата на играта са изключително прости и разбираеми, затова в нея може да участва всеки, който е в нормално физическо състояние.
Играта се провежда на открито, свързана е с активна двигателна дейност, не е нужно разделението на играчите по ръст или възраст.
Пейнтболът има една особена привлекателност – той е приключение, спорт, битка. Пейнтболът помага да контролираме агресивността си и да намалим нивото на стреса.


Общи условия за ползване